Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Δεύτερο Τελεφερίκ : Είναι πράγματι χρειαζούμενο;


Η επιστολή αυτή την έστειλα αλλά δεν δημοσιεύτηκε σε άλλο μεγάλο site της Σαντορίνης ;                Εσείς θα την δημοσιεύσετε ;

 


            Πολλά ακούμε και διαβάζουμε  τελευταία γι αυτό το πολύ σοβαρό θέμα .
Απαραίτητο. Απολυτή λύση. Μονόδρομος. Εκσυγχρονισμός.
Αντίθετη άποψη δεν έχουμε ακούσει. Επί πλέον κάποιοι βιάζονται να υλοποιηθεί η μελέτη του έργου. Και αυτό είναι που με ανησυχεί. Η βιασύνη.
 Είναι αλήθεια ότι το υπάρχων τελεφερίκ δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την άνοδο και κάθοδο  και μόνο ενός κρουαζιερόπλοιου που θέλει να βγάλει 3000 επισκέπτες.
  Η δυνατότητα είναι να ανεβάζει  720  άτομα την ώρα Στον αντίποδα οι λάντζες  μπορουν να μεταφέρουν 1500-1800  άτομα την ώρα....
Σε πρώτη ματια  μοιάζει , λίγο το τελεφερίκ. Ανεπαρκές.     
Αν ρωτήσουμε αρκετούς έως πολλούς καταστηματάρχες που ζουν από την ‘βόλτα’ των επιβατών της κρουαζιέρας, θα μάθουμε ότι αυτού του είδους τα πλοία της απόλυτης μαζικότητας δεν βοηθούν στον τζίρο .Είναι οι ονομαζόμενοι ‘φτηνοί’ τουρίστες. Αυτοί αγόρασαν την κρουαζιέρα σε πρόσφορα και δεν εχούν την οικονομική δυνατότητα να ‘χαλάσουν’ χρήμα στην αποβίβαση τους στην Σαντορίνη.
       Υπάρχουν και πλοία με τους άλλους επισκέπτες. Τους ’φορτωμένους’  (χρήμα). Όλοι οι σχετικοί καταστηματάρχες και οι απασχολούμενοι υπάλληλοι, προσδιορίζουν την κίνηση της αγοράς , από το όνομα του πλοίου. Γνωρίζουν δηλαδή τι είδους επιβάτες θα αντικρίσουν .
  Εύλογο λοιπόν το ερώτημα : Τι κρουαζιερόπλοια θέλουμε στη Σαντορίνη ;
   Δεν έχω καταλάβει γιατί ποτέ  η παρέα των υπεύθυνων δεν έκανε ένα πρόγραμμα άφιξης  των πλοίων, και έρχεται όποτε βολεύεται ο κάθε ένας.
Έτσι έχουμε τη μια μερα  2-3 πλοία και την επομενη, 17 !
Συνεπώς τι μας λείπει ; Ο προγραμματισμός . Δεν θα φέρουμε το νησί στα μέτρα σας κύριοι.  
Εσείς θα προσαρμοστείτε για να έρθετε στη Σαντορίνη. Εμείς ειμαστε υποχρεωμενοι να  βελτιώσουμε τις παροχές στο Γιαλό.
  Σε κάποιο συρτάρι, ξέρω ότι υπάρχει πρόταση ιδιώτη να γίνει ο γιαλός η ωραιότερη μαρίνα της Μεσόγειου. Για, να, το πάρουμε σοβαρά.
Γιατί να μην κάνουμε το νησί μας καλύτερο από το ΜΟΝΑΚΟ ;   
     Το δεύτερο τελεφερίκ αν γίνει, θα φέρει περισσότερο κόσμο στο νησί. Θα δούμε ατέλειωτες ουρές πούλμαν από Φηρά προς Οία .
    Κόσμο που θα περιφέρετε παντού και άσκοπα(;) Και μέσα στη πολύβουη μέρα θα χάσουμε  τους επισκέπτες  που  μπορούν να κάνουν την διαφορά .
Αυτο θελουμε;
  Βέβαια πρέπει να αναρωτηθείς συνδημότη ,ποιος έχει συμφέρον από την κατασκευή ενός ακόμη τελεφερίκ.  Για καποιον αυτή η υπόθεση μετριέται σε ‘κεφάλια’ . Κάποιος δεν ασχολείται καθόλου, με τον ποιοτικό επισκέπτη που ψάχνεις εσύ με το κιάλι να τον βρεις.
 Όπως να είναι, πρώτα πρέπει να αποφασίσουμε τι τουρισμό θέλουμε στη Σαντορίνη. Ποιότητα ή μάζες
          JIM KYM
  
      

                                             Σημείωση του Κορακιού

                      Αναδημοσιεύτηκε  στα : 


0 σχόλια: